Een verkoop annuleren

Door een verkoop te annuleren, kunt u vermijden om commissie te betalen voor een verkocht item dat nooit werd betaald.

Deze annulering moet ten laatste 60 dagen na het einde van de verkoop gebeuren.

Opgelet: ook wanneer de account van uw koper is afgesloten, wordt een commissie berekend de maand volgend op de aankoop. U moet de verkoop dus annuleren om te vermijden dat er commissie wordt aangerekend.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Hoe kan ik een verkoop annuleren?

1. Beoordeel de transactie die moet worden geannuleerd: kies tussen een neutrale beoordeling (alleen commentaar) of een negatieve beoordeling (0 % of 25 %)
  2. Ga naar “Mijn Delcampe-kosten: Een verkoop annuleren” en zoek de verkoop die u wilt annuleren

Tip: Als u geen negatieve beoordeling of geen commentaar hebt gegeven, verschijnt de knopmceclip0.pngrechts van elke transactie. Klik dan op deze knop. U wordt doorgeleid naar de betreffende verkoop om hem te beoordelen door een van de beoordelingen die in stap 1 worden aangegeven te kiezen. Eens de beoordeling is gegeven, gaat u verder met stap 2.

3. Klik op de knop mceclip1.png rechts van elke te annuleren verkoop
  4. Geef een korte uitleg
  5. Klik op mceclip4.png

Facultatief: Gebruik de zoekrobot om aan te geven welke verkoop moet worden geannuleerd (alleen de verkopen die voldoen aan de annuleringsvoorwaarden verschijnen)

Hoe worden annuleringen verwerkt?

Er wordt rekening gehouden met uw aangifte en u kunt de status ervan raadplegen in uw geannuleerde verkopen. Als deze wordt aanvaard, wordt er geen commissie gevraagd.

Er zijn twee scenario’s mogelijk:

• het is 25 september en u annuleert een verkoop die op 10 september is voltooid. Als uw verzoek wordt aanvaard, zal er geen krediet in uw kostengeschiedenis staan. Op 1 oktober wordt er u geen commissie gevraagd voor deze verkoop.
  • het is 25 september en u annuleert een verkoop die op 29 augustus is voltooid. Als uw verzoek wordt aanvaard, wordt de commissie van 1 september met terugwerkende kracht aangepast.

Als u meerdere verkopen van dezelfde koper hebt die moeten worden geannuleerd, vragen wij u om het artikel “Een factuur annuleren” te raadplegen.