Ik heb niets gehoord van mijn verkoper.

Verkopers kunnen hun account zo instellen dat kopers kunnen betalen zonder te wachten op een betalingsverzoek.
Sommige verkopers geven er echter de voorkeur aan om hun betalingsverzoeken te sturen.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende twee gevallen:

Mijn verkoper staat mij toe om te betalen zonder betalingsaanvraag

1. Ga naar "Mijn aankoopactiviteit: te betalen".
  2. Selecteer de transactie die u wenst te betalen, klik mceclip0.png op de knop  en u zult meteen worden doorverwezen naar de betalingsaanvraag.
  3. Voeg zelf de kosten toe aan de betalingsaanvraag, zoals gedefinieerd door de verkoper in het tabblad "Verkoopvoorwaarden" op de verkooppagina.

4. Klik op de knop mceclip2.png om de betaling uit te voeren.

Mijn verkoper staat niet toe dat ik betaal en heeft me geen betalingsverzoek gestuurd.

Zolang u geen betalingsaanvraag hebt ontvangen bevindt uw transactie zich in de staytus "In afwachting van factuur" in de rubriek aankoopactiviteit.

U heeft dan de mogelijkheid om de betalingsaanvraag aan te vragen door te klikken op .

Dit zal een bericht naar de verkoper sturen waarin wordt aangegeven dat u wacht op het betalingsverzoek.

Bij het sluiten van de verkoop heeft de verkoper 7 dagen de tijd om het betalingsverzoek naar de koper te sturen.

Na deze periode raden wij u aan contact op te nemen met de verkoper via het berichtensysteem van de site.

Als u na 7 dagen niets meer van de verkoper hoort, open dan een geschil:

1. Ga naar de pagina "Een geschil openen"
  2. Kies de koperstatus en voer het itemnummer in (zonder spaties en zonder het #-symbool).
  3. Kies "Geen enkel antwoord van mijn verkoper" als onderwerp van het geschil.
  4. Geef een korte uitleg
  5. Klik op "Het geschil openen"

Indien de verkoper na 7 dagen niet heeft gereageerd mag u de verkoop als geannuleerd bechouwen en archiveren.

Tip: In dit geval heeft u het recht om uw verkoper negatief te beoordelen. De verkoper zal zijn koper niet negatief kunnen beoordelen. Als er echter een negatieve beoordeling wordt gegeven, nodigen wij de koper uit om contact op te nemen met de klantendienst.

Let op: De termijn voor het openen van een geschil is 90 dagen maximum na de sluitingsdatum van de verkoop.

Tip: voor professionele verkopers worden de termen "betalingsverzoek" en "betalingsverzoek" door elkaar gebruikt. worden vervangen door "factuur".