Hoe betaal ik mijn verkoper?

Op Delcampe hebben verkopers de mogelijkheid om al dan niet een verzoek tot betaling te verzenden naar hun kopers. Bepaalde verkopers stellen hun account in om u toe te laten hen rechtstreeks te betalen zonder dat u moet wachten op een verzoek tot betaling.

Opgelet: al uw aankopen moeten rechtstreeks aan uw verkoper worden betaald. Crediteer nooit uw Delcampe-account om uw aankopen te betalen.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Mijn verkoper heeft me een verzoek tot betaling gestuurd

1. Ga naar de pagina "Mijn aankoopactiviteit: Te betalen"
  2. Selecteer de transactie en druk op de knop
  3. Kies uit de betaalmethoden die worden aangeboden door uw verkoper en selecteer de gewenste betaalmethode. Het gaat hier om alle betaalmethoden die kunnen worden aanvaard door uw verkoper. Dit wilt niet zeggen dat deze allemaal zullen verschijnen.

4. Klik op de knop
  5. Volg de aanwijzingen voor het betalen op

Opgelet: als u een elektronische betaalmethode kiest, zoals PayPal of kredietkaart, wordt u doorgestuurd naar hun websites om uw betaling uit te voeren.

Voor betalingen via overschrijving, nationale cheque of contanten vragen wij u om uw betaling pas te bevestigen als u ze hebt uitgevoerd. Met andere woorden, betalingen via overschrijving moeten worden uitgevoerd via uw bank. Het verzenden van de cheque moet door uzelf worden gedaan, net zoals de verzending van de valuta.

Mijn verkoper laat me toe om te betalen zonder verzoek tot betaling

In dit bepaalde geval heeft uw verkoper zijn account ingesteld om zijn kopers toe te laten om te betalen zonder dat ze moeten wachten tot er een verzoek tot betaling is verzonden.

1. Ga naar de pagina "Mijn aankoopactiviteit: Te betalen"
  2. Selecteer de transactie en druk op de knop
  3. Voeg de verzendkosten en/of andere kosten toe op basis van de verkoopvoorwaarden van uw verkoper
  4. Selecteer de gewenste betaalmethode uit de betaalmethoden die worden aangeboden door uw verkoper en selecteer de gewenste betaalmethode. Het gaat hier om alle betaalmethoden die kunnen worden aanvaard door uw verkoper. Dit wilt niet zeggen dat deze allemaal zullen verschijnen.

5. Klik op de knop
  6. Volg de aanwijzingen voor het betalen op

Opgelet: als u een elektronische betaalmethode kiest, zoals PayPal of kredietkaart, wordt u doorgestuurd naar hun websites om uw betaling uit te voeren.

Voor betalingen via overschrijving, nationale cheque of contanten vragen wij u om uw betaling pas te bevestigen als u ze hebt uitgevoerd. Met andere woorden, betalingen via overschrijving moeten worden uitgevoerd via uw bank. Het verzenden van de cheque moet door uzelf worden gedaan, net zoals de verzending van de valuta.

Mijn verkoper heeft me geen verzoek tot betaling gestuurd

In dit bepaalde geval heeft uw verkoper zijn account niet geparametriseerd om zijn kopers toe te laten om te betalen zonder dat ze moeten wachten tot er een verzoek tot betaling is verzonden.

Uw verkoper heeft 7 dagen om dit te verzenden naar u.

• Als het verzoek tot betaling u bereikt, gaat u verder naar het punt “Mijn verkoper heeft me een verzoek tot betaling gestuurd”
  • Als het verzoek tot betaling u niet bereikt, volgt u de volgende aanwijzingen:
  1. Neem contact op met uw verkoper als u dit nog niet hebt gedaan
  2. Open een geschil als u niks hebt gehoord van hem
  3. Wacht 7 dagen na het openen van uw geschil voor u uw aankoop beschouwd als geannuleerd

Tip: als u koopt bij een professionele verkoper moeten de woorden “verzoek tot betaling” worden vervangen door “factuur”.