Een object verkopen via het verkoopformulier

Dit artikel legt uit hoe u een lot kunt samenstellen via het verkoopformulier.

Voor u items te koop kunt aanbieden, moet u:

Tip: Ontdek onze andere verkoopmethodes:
Delcampe Lister: Deze tool werd specifiek ontworpen om snel een groot aantal items te koop aan te bieden. Hiermee kunt u ook advertenties importeren vanuit een Excel-, CSV- of XML-bestand.
Delcampe API: Deze tool laat toe om de verkopen op uw website te synchroniseren met deze in uw Delcampe-winkel.

Keuze van de website en van de categorie

Voor elk nieuw lot moet u beslissen op welke nationale Delcampe-website en in welke verzamelcategorie u het lot te koop wilt zetten.

Om dit te doen:

1. Kiest u uw land in de vervolgkeuzelijst. Als uw land er niet bij staat, selecteert u de optie “Delcampe Internationaal”.

Tip: Wanneer u kiest voor een nationale Delcampe-website (bijvoorbeeld Delcampe België), verschijnen uw loten automatisch ook op de internationale website (.net).

2. Kies de verzamelcategorie die overeenkomt met uw lot. Probeer zo nauwkeurig mogelijk te werk te gaan. Dit verhoogt uw verkoopkansen!

Tip: Kent u al het nummer van de categorie? Voer dat nummer dan meteen in het veld "Categorienummer" in. Capture_d__cran_2019-12-11___15.21.15.png
    Het nummer van alle Delcampe-categorieën raadplegen.

Omschrijving van het item

Bij deze stap moet u een titel en omschrijving en één of meerdere afbeeldingen (max. 99) kiezen voor uw lot. Het zijn belangrijke elementen van uw advertentie en een mogelijkheid om de aandacht van uw kopers te trekken. Wees duidelijk, beknopt en schrijf met uw kopers in gedachten!

Tip: Weet u niet goed wat u in de omschrijving moet aangeven? Gebruik de beschikbare modellen op de website. Klik hiervoor op Capture_d__cran_2019-12-11___15.24.16.png

Als lid van de Club+ Gold heeft u ook de mogelijkheid om een persoonlijke referentie aan te duiden om uw items beter te kunnen organiseren.

Prijs

1. Selecteer de valuta die overeenkomt met uw gekozen land (bijv. EUR voor Delcampe België). Als u alleen voor de internationale website hebt gekozen, bent u vrij om uw valuta te kiezen.
  2. Bepaal of u uw lot aan een vaste prijs of per opbod wilt verkopen.
    In functie van uw keuze moet u ofwel een verkoopprijs en de beschikbare hoeveelheid kiezen, of een startprijs en de minimale biedstap kiezen.

Afsluiting van de verkoop

Tijdens deze stap kiest u de einddatum en het aantal verlengingen van de verkoop.

1. Kies de gewenste einddatum van de verkoop via het datumkeuzescherm. De periode mag niet langer zijn dan 28 dagen. Capture_d__cran_2019-12-11___15.25.15.png
  2. Kies het aantal verlengingen van uw verkoop.
    Bijvoorbeeld: als u 5 verlengingen kiest voor een periode van 7 dagen en uw verkoop tijdens de eerste verkoopperiode geen koper vindt, wordt ze aan het einde van elke periode verlengd voor een nieuwe periode van 7 dagen en dit maximaal 5 keer.

Tip: U kunt ervoor kiezen om geen verlenging toe te staan, ofwel dat de verlengingen maar kunnen tot het item is verkocht. Capture_d__cran_2019-12-11___15.31.09.png

Extra opties (facultatief)

Hebt u loten die u nog meer wilt benadrukken?

Voeg dan verkoopopties toe aan uw advertentie. Daarvoor klikt  u gewoon op Capture_d__cran_2019-12-11___15.25.36.png onder de optie die u wilt gebruiken.
U kunt de gekozen optie weer ongedaan maken door op Capture_d__cran_2019-12-11___15.25.49.png te klikken

Opgelet: Om de (betalende) verkoopopties te kunnen gebruiken, moet u voldoen aan één van onderstaande voorwaarden:
- een saldo van ten minste � 10,- hebben op uw rekening
- lid zijn van de Club+ Gold
- ten minste 100 evaluaties hebben met een gemiddelde waardering van minimaal 95 %.

Samenvatting

Om een item te koop te zetten klikt u op Capture_d__cran_2019-12-11___15.25.58.png.

Als u heeft gekozen voor een aantal opties, zal de kostprijs hiervoor worden vermeld.
U heeft eveneens de mogelijkheid om de volgende vakjes aan te vinken:

Eens het item online staat ontvangt u hiervan een bevestiging Capture_d__cran_2019-12-11___15.26.29.png.

U zult het item in uw winkel terugvinden onder de gekozen categorie en in uw lopende verkopen.