Een lot creëren en verzenden via de Lister

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Een lot creëren

U kunt eenvoudig loten creëren via de Delcampe Lister door de verkoopassistent te gebruiken. Deze zal u stap voor stap begeleiden.

Tip: het is ook mogelijk om massaverkopen te creëren via een CSV- of Excel-bestand [Zie artikel “Een bestand importeren en exporteren via de Lister”].

Om een lot te creëren:

1. Selecteert u de map Lister waarin u uw loten wilt plaatsen

2. Klikt u op “Toevoegen”

3. Volgt u de stappen die door de assistent worden voorgesteld (zie hieronder)
  4. Klikt u op Knop_item_toevoegen.PNG

Tip: Bent u reeds vertrouwd met de verschillende stappen om een lot te creëren? Ga dan rechtstreeks door naar het deel “Een lot verzenden” van dit artikel.

De stappen om een lot te creëren

Website en categorie

U moet voor elk nieuw lot beslissen op welke nationale website van Delcampe, in welke valuta en in welke verzamelcategorie u het te koop wilt zetten.

Om dit te doen:

1. Kiest u uw land in de vervolgkeuzelijst. Als uw land er niet bij staat, selecteert u de optie “Internationaal”.

Tip: Wanneer u kiest voor een nationale website van Delcampe, verschijnen uw loten automatisch ook op de internationale website (.net).

2. Selecteer de valuta die overeenkomt met uw gekozen land (bijv. EUR voor Frankrijk). Als u alleen voor de internationale website hebt gekozen, bent u vrij om uw valuta te kiezen.

3. Kies de verzamelcategorie die overeenkomt met uw lot.

Tip: Wanneer u een categorie kiest, probeer dan zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Dit verhoogt uw verkoopkansen!

Beschrijving

Bij deze stap moet u een titel en beschrijving voor uw lot kiezen. Dit zijn twee belangrijke elementen van uw advertentie en een mogelijkheid om de aandacht van uw kopers te trekken. Wees duidelijk, beknopt en schrijf met uw kopers in gedachten!

Als u dit wenst kunt u ook een persoonlijke referentie toevoegen om uw objecten beter te organiseren.

Afbeeldingen

Deze stap spreekt voor zich: voeg afbeeldingen toe aan uw lot. U kunt gratis tot 99 afbeeldingen toevoegen. Dit element van uw advertentie is minstens zo belangrijk als de titel en de beschrijving. Kies kwaliteitsvolle afbeeldingen die de nieuwsgierigheid van uw kopers zullen opwekken.

Om dit te doen:

1. Klikt u op "Een afbeelding toevoegen"
  2. Kiest u de afbeeldingen die u wilt toevoegen.

De website aanvaardt de volgende afbeeldingsformaten (aanbevolen max. grootte: 2Mb):gif, jpg, jpeg, pjpeg, x-png, png, bmp, x-ms-bmp, tiff.

U kunt de volgorde van de afbeeldingen wijzigen of afbeeldingen verwijderen met behulp van de pictogrammen fleches_et_supprimer.PNG rechts.

Afsluiting van de verkoop

Tijdens deze stap kiest u het type verkoop, de duur en het aantal verlengingen van de verkoop:

1. Bepaal of u uw lot aan een vaste prijs of per opbod wilt verkopen. In functie van uw keuze moet u ofwel een verkoopprijs en de beschikbare hoeveelheid kiezen, of een startprijs en de minimale biedingsverhoging kiezen.

2. Kies de duur van uw verkoop: 7, 10, 14, 21 of 28 dagen.

3. Bepaal het einduur van uw verkoop.

Opgelet: het einduur heeft een invloed op de duur van uw verkoop. Bijv. Als u een voorwerp op woensdag om 15:15 uur te koop zet voor een periode van 7 dagen en u 18:00 uur kiest als het einduur, zal de verkoop de volgende woensdag om 18:00 uur worden beëindigd (dus 7 dagen + 2:45 uur).

4. Kies het aantal verlengingen van uw verkoop. Bijv.: als u 5 verlengingen kiest en uw verkoop tijdens de eerste verkoopperiode geen koper vindt, wordt ze aan het einde van elke periode verlengd en dit voor maximaal 5 keer

5. Als u dit wenst, kunt u een specifieke einddatum voor uw verkoop bepalen. Bijv. Als u de opvolging van uw verkochte voorwerpen op een maandag wilt uitvoeren, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties altijd op een zondag worden beëindigd. Daarvoor selecteert u gewoon de dag in het vervolgkeuzemenu.

Opgelet: De dag van de afsluiting van de verkoop zal de dag zijn die door dit cijfer wordt gedefinieerd, gecombineerd met de duur van de verlenging.

Opties (optioneel)

Hebt u loten die u nog meer wilt benadrukken? Voeg dan verkoopopties toe aan uw advertentie. Daarvoor vinkt u gewoon het vakje aan naast de optie die u wilt toepassen.

De opties zullen tijdens de eerste verkoopperiode worden toegepast en zullen vervolgens worden gedeactiveerd. Als u wilt dat de opties tijdens elke vernieuwing actief blijven, vinkt u de optie aan:

Opgelet: als u dit vakje aanvinkt, zal de gekozen optie bij elke verlenging worden gefactureerd.

Een lot verzenden

Om uw Lister-loten naar Delcampe te sturen:

1. Selecteert u de Lister-map waarin uw voorwerpen staan.

2. Vinkt u het vakje aan van de loten die u wilt verzenden.

Tip: om alle objecten van een map te selecteren, volstaat het om het vakje aan de linkerkant van de kolom “Map” aan te vinken.

3. Klikt u op Knop_items_verzenden.PNG
  4. Bevestigt u de verzending door op “Verzenden” te klikken

5. Eenmaal de verzending is afgerond, zullen de verzonden loten worden gemarkeerd met een image1.png

U hebt ook de mogelijkheid om voorwerpen te markeren als verzonden of niet-verzonden:

6. Selecteer de objecten die u wilt markeren

7. Klik op  of